Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası
YOZGAT TSO
Tarihçe
Odamız 5174 sayılı kanun gereğince 1925 yılında kurulmuş olup, 1990 yılından itibaren kendi modern 5 katlı binasında 8 meslek grubuna mensup yaklaşık 1700 faal üyeye oda ve Ticaret Sicil memurluğu olarak bilgisayar ortamında asli görevlerini yapmak üzere hizmet vermektedir. Odamız 1976 yılından itibaren İlimizde organize sanayi bölgesi kurulması için yoğun çalışmalar içerisinde bulunmuş dönemin hükümetleri ve milletvekillerine gerekli işlemler için sürekli girişimlerde bulunmuş ve hali hazır organize sanayi bölgesini mevcut hale gelmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Odamız, Dünya Bankası ve Kalkınma Bankası ile birlikte “YEREL EKONOMİK GELİŞME” komisyonunu kurmuş bu komisyon İlimiz için uygun yatırımlar ve alanları ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir araştırma yapmış ve bu araştırmalar bir kaynak kitap haline dönüştürülerek, sanayici, işadamları ve yatırımcılara verilmiştir. Odamız, İlimizin Kalkınmada 1. Derecede Öncelikli iller kapsamına alınması için gerekli girişimlerde bulunmuş ve neticede 1. Derecede kalınmada öncelikli iller kapsamına alınmamız ile birlikte Odamız ve Kalkınma bankası ile yapışan protokol gereğince Ülke genelinde 7 vilayette bulunan “KALKINMA ODASI” nın birini de odamız bünyesinde açarak 1 yıl süre ile Kalkınma Bankası uzmanlarınca sanayici ve yatırımcılarımıza bilgi akışının sağlanması gerçekleştirilmiştir. Odamız, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Kosgeb idaresi başkanlığı ile birlikte periyodik olarak günün koşullarına ve mevzuatlara göre sanayici ve iş adamlarımıza seminerler ve konferanslar düzenleyerek, eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Odamız ve KOSGEB iş birliği ile odamız bünyesinde “sinerji odağı” açılmış, sanayici ve iş adamlarımıza yurt içinde ve yurt dışında tanıtım, pazarlama iş teklifleri yatırım imkanları, ihracat-ithalat vb. konularda yardımcı olmuştur. Oda üyelerimizin ihtiyacı olan ve değişen kanunlar ile gündeme gelen belge ve bilgiler anında üyelerimize bildirilmektedir. Odamız, 2000 yılından itibaren Sürmeli Festivali kapsamında yer alan “Yozgat Sanayi ve Ticaret fuarı”nı organize etmekte olup, bu fuarlara ulusal ve uluslar arası bir çok firma iştirak ederek bölge ekonomisi açısından tanıtım ve pazarlama olanağı sağlamıştır Bu gün Yozgat olarak en büyük ihtiyacımız olan kapalı fuar ve sergi alanı Yozgat Belediyesi ve Özel idare müdürlüğü ile birlikte çalışmalar başlatılmış 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 2004 yılında kapalı ve modern 5000 m2 lik fuar alanımız hizmete girmiştir. Odamız, her yıl ramazan ayında, eğitim ve öğretim yılı açılışında ve muhtelif zamanlarda kimsesiz yoksul vatandaşlarımıza ve ihtiyaç sahiplerine gıda ve ihtiyaç maddeleri yardımında bulunarak sosyal faaliyetlerine devam etmektedir. Oda olarak zaman zaman üyelerimiz arasında yapmış olduğumuz Anket çalışmaları ile yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tespit edilmiş, gerekli çalışmalar yapılmış ve ilgili yerlere iletilmiştir.
FOTO GALERİLER
EN SON YAYINLANANLAR